JeĹli klikniesz w link, ktĂłry podaĹem zobaczysz tabelkÄ. Tak jak, napisaĹem później, w nawiasie, chodzi o dĹşwiÄk B Subcontra, czyli w tabelce w kolumnie "octave name" znajdĹş tÄ nazwÄ, po czym ujrzysz, Ĺźe w kolumnie "frequency" obok subcontra widnieje ok. 30. Oznacza to, ze ten dĹşwiÄk ma wysokoĹÄ 30 Hz, czyli teoretycznie go nie sĹyszysz. Tak jak powiedziaĹem, z tego co wiem (ksiÄ Ĺźka od muzyki, polska wiki), ten dĹşwiÄk jest najniĹźszym dĹşwiÄkiem piÄciostrunowego basu. No i widzisz, nie trzeba siÄ znaÄ na gitarach :P
Bez sensu. Od 12kHz do 18kHz (albo i dalej, ale sĹuchawki byĹy za cicho) jest dĹşwiÄk o identycznej czÄstotliwoĹci, tyle Ĺźe wyciszany...Filmik jest lipny, nie ma co siÄ sugerowaÄ.
Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wysłany: 2009-11-14, 16:29
Zgadzam siÄ z Eow. PuĹÄcie filmik, nagrajcie w Audacity i popatrzcie na obraz ĹcieĹźki. MoĹźe my tego nie sĹyszymy, ale Audacity powinno, a wykryĹo tylko wyciszanie. :P Zaraz obczajÄ ten drugi test.
Eee, gĂłwno warty? ZauwaĹź, Ĺźe jak zaczynaliĹmy graÄ miaĹeĹ znacznie lepszy sĹuch ode mnie, a teraz ta przepaĹÄ siÄ zmniejszyĹa. NauczyĹem siÄ rozpoznawaÄ wszystkie interwaĹy do oktawy, akordy, trochÄ pochodĂłw akordĂłw, wszystkie skale modalne, do tego w miarÄ szybko ogarniam proste melodyjki, a kiedyĹ nawet to mi sprawiaĹo kĹopot; przecieĹź czujÄ ile siÄ nauczyĹem - jeszcze mi duĹźo brakuje do naprawdÄ dobrego sĹuchu, ale postÄp jest ;]
No w tym teĹcie za bardzo nie czuĹem, Ĺźeby earmaster mi pomĂłgĹ, ale tydzieĹ temu sam powiedziaĹeĹ, ze te testy nie majÄ Ĺźadnego znaczenia :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum