Nick na CM: hejo
Wysłany: 2010-02-06, 17:18 Mapping- czyli tworzenie map do gier
PrĂłbowaliĹcie kiedyĹ tworzyÄ mapy do jakieĹ gier?
Ja bawiĹem siÄ w mapy do CS2D (dwu wymiarowe - widok z gĂłry). Do 2d robi siÄ bardzo Ĺatwo.
Ostatnio prĂłbowaĹem teĹź do wersji 3d, bardzo ciekawe, na poczÄ tku wyglÄ da na trudne, jednakĹźe tworzenie tych bryĹ bardzo skomplikowane nie jest. Potem tylko tekstury, przyciski i gotowe.
MoĹźe wrzucÄ kiedyĹ jakieĹ dzieĹo, ale najpierw coĹ godnego cza zrobiÄ.
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2010-02-06, 17:20
W sumie bawiĹem sie tylko w mapki do Warcrafta 3 i WP: Wojny o PierĹnien z racji edytorĂłw doĹaczonych do gier. DuĹźo czasu na tym spÄdziĹem, ale w sumie dziĹ nic z tego nie zostaĹo ;]
Nick na CM: hejo
Wysłany: 2010-02-06, 17:33
Aaaa bym zapomniaĹ - robiĹem mapy do Wyprawy na PĂłĹnoc, praktycznie jednÄ zrobiĹem do koĹca, ale ledwo daĹo siÄ jÄ przejĹÄ bo brakowaĹo surowcĂłw na wyspach :P
Ja tworzyĹem na VHE mapkÄ do csa. Niestety jednak nikt w sieci nie chciaĹ wyprĂłbowaÄ mojej mapki wiÄc skoĹczyĹem z marzeniem zostania map makerem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum