| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Stare Gry
Autor Wiadomość
Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-01-02, 11:40   Stare Gry

Od bardzo dawna nie gram systematycznie w nowe gry. Owszem ,odpale co jakis czas coś bardziej znanego,ale emocje przy graniu zwykle nie przekraczają metody 3z- zainstaluj, zagraj, zapomnij.
O wiele częsciej zaglądam do starszych produkcji i mimo, ze wiele z nich przeszedłem wczesniej wgłębiam sie strasznie. Potrafie po raz kolejny w wypiekami przejsć Raymana 2, przegrac pół dnia w Worms World Party, poprzechodzić kolejne levele w JaazzJack Rabbit, odwiedzić miasteczko Raccoon w pierwszych Residentach, lamać sobie głowe przy pierwszych Tomb Raiderach, masterować ciosy w Tekkenie 3/Virtua Fighterze 2, bawić sie swietnie przy Lomaxie etc.- ogólem długo by wymieniać.
Wy też często wracacie do klasyki czy wolicie isć z duchem czasu i postępu ? A moze jesteście gdzieś po środku ? Czekam na odpowiedzi ;]

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-01-02, 11:47   

Ja tam w nowe gry nie gram, bo mi nie dzialalyby ;p W sumie to gry jakie najczesciej instaluje i gram (a potem usuwam, bo moj dysk zbyt duzy nie jest) to GTA 3, VC, SA, Rayman 3, FoF (w sumie to to mam caly czas zainstalowane), TGG. Ze staroci w nic nie gram, chyba ze w Jazza 2 u dziadka ;p

Unusual 

Nick na CM: NotUnlimited
Wysłany: 2009-01-02, 12:40   

Ja często gram w stare gry na kompie. Zresztą mam na nim zainstalowanych chyba z 10 tych staroci. Przede wszystkim uważam za "klasykę" Lomaxa, Raymana 2 i 3, PoP: Piaski Czasu i GTA II.

xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Wysłany: 2009-01-02, 13:13   

Nie gram w nowe gry, bo po prosu mi nie odpalają. Ze starszych bardzo lubie Jazz Jackrabbit (jedyna gierka w którą da sie pograć z siostrą), Worms World Party, Mortal Kombat 4. ogólnie fajnie sie gra w takie stare gry.

bolger 

Nick na CM: bolger
Wysłany: 2009-01-07, 20:30   

Gram tylko i wyłącznie w starocia (sporadycznie coś nowszego na DS). Właśnie czycham na grę "Ubik" na podstawie książki Philipa K. Dicka. Czekam też na jakąś aukcję z grą Blade Runner. Ale mimo to uważam, że starsze gry wcale nie są o wiele lepsze.

Necron 
TRANSILVANIAN HUNGEER!

Nick na CM: Necron
Wysłany: 2009-01-07, 21:52   

Stare gry lubię bardzo,acz nowe też są dosyć dobre - nie są tak tragiczne ,jak to określił Raymaniac....Tym niemniej wolę starsze gry.Moje ulubione starocie to : Hitman Codename 47,Lomax,GTA II i III,Baldurs Gate 1 i 2,Neverwinter Nights 1 z dodatkami (o ile Nigdyzimskie Noce można uznać za starocie).

omen 
Thing That Should Not Be

Nick na CM: omen10
Wysłany: 2009-02-16, 18:59   

Age of Empires® z '97 i to chyba wszystko ;P

PieRuN 
Happy New Year!

Wysłany: 2009-03-03, 16:18   

Unusual napisał/a:
Przede wszystkim uważam za "klasykę" Lomaxa, Raymana 2 i 3, PoP: Piaski Czasu i GTA II.

Podpisuję się pod wszystkimi z tych gier, nie licząc GTA.

omen 
Thing That Should Not Be

Nick na CM: omen10
Wysłany: 2009-06-06, 17:39   

Kto zna adres strony z dobrymi ROM'ami do NES'a i Pegasusa? Bo ostatnio postanowiłem poszukać mojej pierwszej gierki, na taką konsolę co była klawiaturą, podłączało się do telewizora i wkładało kardridża. A ta gierka to Super Mario Bros. :) Ciągle ta sama grywalność. :D A chciałbym zagrać w inne hiciory na przykład Rodzinę Adamsów.
@Edit:
Już nie trzeba. Dzięki Raymaniac! <potęga GG (Generalne Gubernatorstwo lub Gadu-Gadu)>

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-06-06, 21:10   

www.emuparadise.org ;p

lsudny 

Nick na CM: DJ_Pekka 19
Wysłany: 2009-06-07, 09:20   

Ja lubię grać w stare gry, chociaż tymi nowszymi (czyt. sprzed jakichś 3-4 lat) też nie pogardzę. Niestety, mój komp ma już ponad 4 lata i te najnowsze produkcje typu Mass Effect, Far Cry 2 czy inne Crysisy mi za nic nie pójdą. Ej, chwila - Stalker Clear Sky chodził na minimalnych detalach... Sukces! \m/ Nie znam zbyt wiele starszych gier, ale np. w WWP od czasu do czasu zagram. ;p

Odpowiedz do tematu