Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-09-20, 14:00 Kickstarter
No wĹasnie. Czym jest Kickstarter wie chyba kaĹźdy kto choÄ trochÄ siedzi w temacie gier.
Czy idea finansowania przez graczy gier moĹźe naprawiÄ rynek i pokazaÄ czego chcÄ tak naprawdÄ? Czy moĹźe to tylko chwilowa moda z ktĂłrej w ĹuĹźszym czasie nie wyjdzie nic ciekawego?
Dla mnie serwis ma swoje plusy i minusy.
Plusy to zdecydowanie fakt, Ĺźe dziÄki temu doczekam siÄ w koĹcu mokrego snu kaĹźdego fana RPG - zamiast kolejnych gĂłwnianych Dragon Age czy Mass Effect dostanÄ hity w starym stylu - Wasteland 2, odĹwieĹźone Baldurs Gate (i trĂłjkÄ w dĹuĹźszej perspektywie czasowej) czy Project Eternity od Obsidianu. Miodzio, fajnie jakby CDP wydaĹo to w pudeĹkach. No i powrĂłci Carmageddon.
W zwiÄ zku z tym mam cichÄ nadziejÄ Ĺźe wĹasnie dziÄki temu serwisowi bÄdzie mi dane zagraÄ w kontynuacje jakiegoĹ Croca, Jazza Jackrabbita czy innej starej szpili.
Jesli chodzi o minusy to jest nim przede wszystkim wysyp wszystkiego, przez co oprĂłcz wspomnianych wyĹźej pereĹek pojawiajÄ siÄ totalne absurdy - wspomniany wyĹźej Project Eternity wymagal zebrania miliona. Jako ze poszĹo szybko, twĂłrcy obiecali ze jesli kwota dobije do 2,5 miliona... to dodadzÄ do gry dodatkowÄ postaÄ. Ludzie, serio? 1,5 miliona za jakiegos randomowego bohatera?
Dla mnie pomysĹ super. Jestem wielkim fanem gier indie, bo to jedyne nowoĹci, ktĂłre chodzÄ mi na kompie i naprawdÄ czekam na jakieĹ produkcje. CiekawiÄ mnie najbardziej losy OUYi (czy jak to tam siÄ wymawia), bo o ile z grami ta inicjatywa jest ok, o tyle naprawdÄ dziwi mnie finansowanie jakiejĹ konsoli. MoĹźe wypali, moĹźe nie. Mam jednak cichÄ nadziejÄ, Ĺźe kilka ciekawych gier nam przyniesie.
Jak to zresztÄ zrobiĹ Kamil Scheicht Serwis ma swoje plusy i minusy, zdarzaĹy siÄ juĹź oszustwa. OgĂłlnie jestem za tÄ ideÄ . Fajnie widzieÄ jak fani zbierajÄ Ĺrodki na np. remaster swojej ulubionej gry :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum