WiedĹşmin, czyli jedna z najpopularniejszych polskich serii ksiÄ…ĹĽek typu fantasy napisanych przez Andrzeja Sapkowskiego. ZostaĹ‚a rĂłwnieĹĽ stworzona gra o tym samym tytule, o ktĂłrej zresztÄ… traktuje ten temat. MuszÄ™ przyznać, ĹĽe gdy po raz pierwszy dowiedziaĹ‚em siÄ™, ĹĽe Ăłw produkt powstanie, byĹ‚em do niego nastawiony dość… Jak to Ĺ‚agodnie wyrazić? Dość sceptycznie. Otóż myĹ›laĹ‚em, ĹĽe gra bÄ™dzie taka sama jak inne powstajÄ…ce na bazie popularnych filmĂłw lub ksiÄ…ĹĽek. Chodzi mi o to, ĹĽe w innych produkcjach tego typu twĂłrcom przyĹ›wieca myĹ›l „Sprzedajmy ten badziew, dopĂłki postać siÄ™ podoba!”. Jednak po premierze gry wiÄ™kszość moich wÄ…tpliwoĹ›ci siÄ™ rozwiaĹ‚a. Mimo, ĹĽe komputerowemu Geraltowi z Rivii wiele jeszcze brakuje do ideaĹ‚u, to potrafi na dĹ‚ugo przykuć do ekranu. WedĹ‚ug mnie najwiÄ™kszÄ… wadÄ… programu jest to, ĹĽe… aktorem podkĹ‚adajÄ…cym gĹ‚os BiaĹ‚emu Wilkowi nie jest Ĺ»ebrowski.
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-05-14, 21:36
A ja ze swojej strony dodam że pierwotnie Wiedżmin był robiony dawno temu przez Mirage Studio i z grubsza miał być czymś a'la Resident Evil w wersji fantasy. Ze względów budżetowych prace wstrzymano.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Możesz ¶ci±gać zał±czniki na tym forum