| FAQ | Szukaj | U¿ytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: baczus
2010-09-01, 12:48
Szkoła
Autor Wiadomo¶æ
xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Sk±d: stamtÄ…d -->
Wys³any: 2009-05-15, 14:03   

Też nie żuję. Znacie jakieś dobre książki, których sami uzywacie do nauki hiszpańskiego? Bo chciałbym się nauczyć tego języka, znalazłem jakieś kursy internetowe, ale książka jak najbardziej by się przydała. U mnie w gim jest tylko 1 język obcy ;[

Eowina 

Sk±d: Kostrzyn/Szczecin
Wys³any: 2009-05-15, 14:09   

Wybierałam się na Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ale opinie są straszne. Podobno studia nie przygotowują do zawodu, po którym i tak nie ma pracy.:/ Już lepsze są opinie o biotechnologii na byłej AR w Szczecinie.==' Nie wiem co zrobić - wybrać inny kierunek?;/

Kostek 
Ornitolog

Sk±d: InÄ…d
Wys³any: 2009-05-15, 15:18   

Biotechnologia na politechnice wrocławskiej jest niezła, chyba, że zdałaś nie to, co trzeba :P

rafikomp 
TurboDymoMan

Sk±d: o tam ---->
Wys³any: 2009-05-15, 19:46   

Możesz iść do Zielonej, ale na pewno we Wrocku lepsza uczelnia jest.

musialmati 
"Co¶ Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Sk±d: Wroclaw
Wys³any: 2009-05-15, 21:11   

...no i tramwaje.

Eowina 

Wys³any: 2009-05-15, 22:45   

Kostek napisa³/a:
Biotechnologia na politechnice wrocławskiej jest niezła, chyba, że zdałaś nie to, co trzeba :P

Na politechnikę wrocławską na biotechnologię dostaje się każdy, miejsc jest więcej niż chętnych.
A biotechnologia we Wrocławiu (na politechnice, uniwersytecie i uniwersytecie przyrodniczym) jest bardzo nisko w rankingach.

kooniq 

Nick na CM: kooniq
Sk±d: leÅ›na kraina
Wys³any: 2009-05-16, 08:23   

kijodszczotki napisa³/a:
to przestępstwo!

łee tam, kto by się tym przejmował!:P

Eowina napisa³/a:
Magda, ty chcesz iść na biotechnologię do Gdańska, nie? Wiesz może jaki był próg w poprzednich latach? Bo chyba teżbędę skłądać, chociaż mam małe szanse, bo matmę podstawową zdawałam.

Niestety nie pamiętam dokładnie ale wiem że w zeszłym roku progi były wysokie;/ w dodatku słyszałam że jeśli chodzi o farmację i biotechnologię to jest jedna znajbardziej obleganych uczelni w kraju.

Ahh, jeszcze tylko jeden egzamin i wakacje:D może jakieś spotkanie klasowe z ludźmi z gimn?xP

Eowina 

Wys³any: 2009-05-16, 09:20   

TO ja chyba pójdę na PAM, bo mają ładny budynek.xD

Poza tym tam jest bardziej biotechnologia medyczna, a nie zabawy z roślinkami i zwierzątkami. Będziesz tam też składać? Weź złóóóóż.:P Nie chcę iść sama.;p

Co do spotkania klasowego - planujemy biwak w weekend za dwa tygodnie (29-31 maja), póki co Przemek, Paweł i Maciej się zdeklarowali.:P

Kostek 
Ornitolog

Sk±d: InÄ…d
Wys³any: 2009-05-16, 10:06   

A, opierałem się jedynie na opinii znajomych, bo tak kilkunastu luda znam, a widać były nieco na wyrost :p

kooniq 

Wys³any: 2009-05-16, 11:27   

Eowina napisa³/a:
Będziesz tam też składać? Weź złóóóóż.:P Nie chcę iść sama.;p

Jasne że złoże:D pomarzyć zawsze można...
ej to może pojedziemy razem zanieść papiery?

Eowina napisa³/a:
Co do spotkania klasowego - planujemy biwak w weekend za dwa tygodnie (29-31 maja), póki co Przemek, Paweł i Maciej się zdeklarowali.:P

dobra to ja też się deklaruję.xP

Eowina 

Wys³any: 2009-05-16, 17:29   

Pomarzyć? Prawda, chętnych trochę jest, bo około 5 osób na miejsce, ale chyba z wynikami około 60% już się można dostać (w zeszłym roku próg był 63%). A jak się nie uda to na ZUT trzeba będzie iść(biotechnologia jest na byłej AR w Szczecinie :P). Niby uczelnia ma złą opinię, ale tamtejsza biotechnologia stoi wysoko w rankingach. A papiery - jasne, że możemy razem zawieźć. Zaszpanuję Ci znajomością Szczecina.xD

kooniq 

Wys³any: 2009-05-16, 22:00   

dla mnie to i tak może być problem, próbną z bioli zdałam na dokładnie 60%:P teraz nie oczekuję że będzie lepiej, jak już to gorzej.. ale wiesz, zawsze zostaje mi Zielona Góra gdzie podobno mało kto się nie dostaje;P było takie powiedzenie 'jak nie wiesz gdzie, idź na UZ';)

ale papiery chętnie zawiozę z Tobą, przynajmniej się nie zgubię!xP

Eowina 

Wys³any: 2009-05-17, 08:17   

Oj, przesadzasz, na pewno dobrze Ci poszło. Ja też na rewelacje nie liczę, coś w granicach 70 paru procent. A jak coś, to nie idź do Zielonej, to nie ma sensu. Na ZUT (polączona Politechnika Szczecińska i Akademia Rolnicza - biotechnologia jest właśnie z AR) też prawie każdy się dostaje (czyli każdy kto po prostu ZDA� maturę), a biotechnologia stoi tam na o wiele wyższym poziomie. Słyszałam same dobre opinie na temat tego kierunku tam, poza tym później masz tytuł mgr. inż. Ja jak nie dostanę się na PAM, to pójdę właśnie tam. Możesz sobie posprawdzać w rankingach biotechnologii na różnych uczelniach (są takie w internecie). PAMu tam pewnie nie ma, bo kierunek istnieje dopiero od roku.

Hawkeye 
Moderator na emeryturze
Tata Psychopata

Nick na CM: smalltomasz
Sk±d: Od rzeźnika wracam
Wys³any: 2009-05-17, 11:24   

Z tym, że do ZUT dostaje się każdy, to potwierdzam. ;) Kuzyn mojej dziewczyny ledwo zdał maturkę (cała rodzinka gadała, że nigdzie dalej nie pójdzie), a na ZUT ze spokojem się dostał. No i Juwenalia szczecińskie cieszą się nawet niezłą opinią. Mój brat nigdy nie narzekał. ;)

kooniq 

Wys³any: 2009-05-19, 12:54   

o to pocieszyliście mnie;P a mi właśnie zaczęły się wakacje!!!!!!:D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach