Też nie żuję. Znacie jakieś dobre książki, których sami uzywacie do nauki hiszpańskiego? Bo chciałbym się nauczyć tego języka, znalazłem jakieś kursy internetowe, ale książka jak najbardziej by się przydała. U mnie w gim jest tylko 1 język obcy ;[
Wybierałam się na Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ale opinie są straszne. Podobno studia nie przygotowują do zawodu, po którym i tak nie ma pracy.:/ Już lepsze są opinie o biotechnologii na byłej AR w Szczecinie.==' Nie wiem co zrobić - wybrać inny kierunek?;/
Biotechnologia na politechnice wrocławskiej jest niezła, chyba, że zdałaś nie to, co trzeba :P
Na politechnikę wrocławską na biotechnologię dostaje się każdy, miejsc jest więcej niż chętnych.
A biotechnologia we Wrocławiu (na politechnice, uniwersytecie i uniwersytecie przyrodniczym) jest bardzo nisko w rankingach.
Magda, ty chcesz iść na biotechnologię do Gdańska, nie? Wiesz może jaki był próg w poprzednich latach? Bo chyba teżbędę skłądać, chociaż mam małe szanse, bo matmę podstawową zdawałam.
Niestety nie pamiętam dokładnie ale wiem że w zeszłym roku progi były wysokie;/ w dodatku słyszałam że jeśli chodzi o farmację i biotechnologię to jest jedna znajbardziej obleganych uczelni w kraju.
Ahh, jeszcze tylko jeden egzamin i wakacje:D może jakieś spotkanie klasowe z ludźmi z gimn?xP
TO ja chyba pójdę na PAM, bo mają ładny budynek.xD
Poza tym tam jest bardziej biotechnologia medyczna, a nie zabawy z roślinkami i zwierzątkami. Będziesz tam też składać? Weź złóóóóż.:P Nie chcę iść sama.;p
Co do spotkania klasowego - planujemy biwak w weekend za dwa tygodnie (29-31 maja), póki co Przemek, Paweł i Maciej się zdeklarowali.:P
Pomarzyć? Prawda, chętnych trochę jest, bo około 5 osób na miejsce, ale chyba z wynikami około 60% już się można dostać (w zeszłym roku próg był 63%). A jak się nie uda to na ZUT trzeba będzie iść(biotechnologia jest na byłej AR w Szczecinie :P). Niby uczelnia ma złą opinię, ale tamtejsza biotechnologia stoi wysoko w rankingach. A papiery - jasne, że możemy razem zawieźć. Zaszpanuję Ci znajomością Szczecina.xD
dla mnie to i tak może być problem, próbną z bioli zdałam na dokładnie 60%:P teraz nie oczekuję że będzie lepiej, jak już to gorzej.. ale wiesz, zawsze zostaje mi Zielona Góra gdzie podobno mało kto się nie dostaje;P było takie powiedzenie 'jak nie wiesz gdzie, idź na UZ';)
ale papiery chętnie zawiozę z Tobą, przynajmniej się nie zgubię!xP
Oj, przesadzasz, na pewno dobrze Ci poszło. Ja też na rewelacje nie liczę, coś w granicach 70 paru procent. A jak coś, to nie idź do Zielonej, to nie ma sensu. Na ZUT (polączona Politechnika Szczecińska i Akademia Rolnicza - biotechnologia jest właśnie z AR) też prawie każdy się dostaje (czyli każdy kto po prostu ZDA� maturę), a biotechnologia stoi tam na o wiele wyższym poziomie. Słyszałam same dobre opinie na temat tego kierunku tam, poza tym później masz tytuł mgr. inż. Ja jak nie dostanę się na PAM, to pójdę właśnie tam. Możesz sobie posprawdzać w rankingach biotechnologii na różnych uczelniach (są takie w internecie). PAMu tam pewnie nie ma, bo kierunek istnieje dopiero od roku.
Nick na CM: smalltomasz
Wys³any: 2009-05-17, 11:24
Z tym, że do ZUT dostaje się każdy, to potwierdzam. ;) Kuzyn mojej dziewczyny ledwo zdał maturkę (cała rodzinka gadała, że nigdzie dalej nie pójdzie), a na ZUT ze spokojem się dostał. No i Juwenalia szczecińskie cieszą się nawet niezłą opinią. Mój brat nigdy nie narzekał. ;)
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum