Mam dosyÄ prosty problem ;p
ĹciÄ gnÄ Ĺem najnowsze sterowniki do mojej karty (ASUS AH3450). KasujÄ stare,czyszczÄ po nich pozostaĹoĹci... nuda... Jednak gdy chcÄ zainstalowaÄ nowe wyskakuje bĹÄ d "nie znaleziono sterownikĂłw zgodnych z twoim systemem/sprzÄtem (coĹ w tym stylu ;p)". PomoĹźe ktoĹ,jak sobie z tym poradziÄ?
UPDATE
Problem rozwiÄ zany.
Nie no kutwa, mialem na C 300mb wolnego miejsca (wiem ze malo), za kilka sekund mam 100mb a nic nie sciagalem i instalowalem. Malo tego. Mam na C 20GB. Foldery zajmuja 2GB. Wywialo mi 18GB. Ciekawe gdzie.
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-12-26, 16:21
Mnie zastanawia mĂłj internet. Gdy ĹciÄ gam pliki jest wszystko w porzÄ dku, ale gdy mam zamiar graÄ w Quake Live to mam potÄĹźne pingi i PunkBuster mnie niestety wyrzuca za sĹaby przepĹyw pakietĂłw. PostanowiĹem to sprawdziÄ i w terminalu mojego ubuntu wpisaĹem stosownÄ komendÄ. W linku zamieszczam rezultat: http://pokazywarka.pl/9oohhe/
Jak sami widzicie, co chwila ping skacze i to caĹkiem wysoko. Zastanawia mnie, co jest tego powodem? ByĹbym wdziÄczny, gdyby ktoĹ mi chociaĹź podpowiedziaĹ co mam robiÄ, Ĺźebym mĂłgĹ graÄ w internecie. WolÄ czerpaÄ z tego przyjemnoĹÄ (czytaj: wygrywaÄ) niĹź byÄ doprowadzany do furii.
Nasze osiedle ma do dyspozycji ĹÄ cze 16 Mbit(DSL z tepsy) . Wyniki speedtestĂłw:
RozbieĹźnoĹci wynikĂłw mogÄ byÄ spowodowane tym, Ĺźe dziele w domu swojÄ czÄĹÄ ĹÄ czÄ z trzema komputerami, a akurat w czasie testu mĂłj brat przyszedĹ. ;)
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nick na CM: hejo
Wysłany: 2009-12-26, 16:49
1. Nie wiem czy jest coĹ takiego w Qlive jak rate, podajesz prÄdkoĹci w configu i ping siÄ zmniejsza.
2. Podczas gry wyĹÄ cz wszystkie programy korzystajÄ ce z internetu jak gg, torrenty itp.
3. Ustaw wiÄkszy priorytet dla procesu gry (nie wiem czy jest coĹ takiego na linuxie)
4. Defragmentacja dysku, wywalenie syfu (wirusĂłw), RegDoctor
5. WyĹÄ cz zaporÄ, przywracanie systemu, indeksowanie plikĂłw
6. Jest taka opcja, ktĂłrÄ wĹÄ cza operator, ale nie pamiÄtam nazwy, moĹźe znajdÄ to edytuje posta - zwiÄksza ona ping.
7. JeĹźeli masz moĹźliwoĹÄ to sprawdĹş czy taki ping jest teĹź w nocy np. o godzinie 4, wtedy maĹo osĂłb siedzi przy komputerze. JeĹli masz osiedle to duĹźo osĂłb moĹźe coĹ ĹciÄ gaÄ.
Mam dwa spore problemy. Pomóşcie.
1. Mam nowego kompa (windows7) ale za nic nie mogÄ zmieniÄ jÄzyka na polski!
PrĂłbowaĹem wszystkich opcji, ale zmienilem jÄzyk w niektĂłrych programach. Tylko. Powinna mi siÄ wyĹwietliÄ lista jÄzykĂłw, ale jej nie ma. A powinna byÄ.
2. Nie mam internetu w laptopie. Gdy podĹÄ czam do niego modem, lampka Ĺwieci siÄ na czerwono i nie moge ustanowic poĹÄ czenia, a w starym kompie wszystko jest OK.
Mam dwa spore problemy. Pomóşcie.
1. Mam nowego kompa (windows7) ale za nic nie mogÄ zmieniÄ jÄzyka na polski!
PrĂłbowaĹem wszystkich opcji, ale zmienilem jÄzyk w niektĂłrych programach. Tylko. Powinna mi siÄ wyĹwietliÄ lista jÄzykĂłw, ale jej nie ma. A powinna byÄ.
2. Nie mam internetu w laptopie. Gdy podĹÄ czam do niego modem, lampka Ĺwieci siÄ na czerwono i nie moge ustanowic poĹÄ czenia, a w starym kompie wszystko jest OK.
1. Poszukaj w internecie paczek z jÄzykami. A komp to skĹadak czy gotowiec? Bo jak skĹadak to mogĹeĹ coĹ popierniczyÄ przy instalacji OSa.
2. Sterowniki zainstaluj, daj mu spokojnie siÄ zainstalowaÄ. Jak nie pĂłjdzie pisz dalej ;p
net nie dzialal u kolegi z 7, po prostu za stary
KupiĹem router ADLS. Krew mnie zalewa bo siedze pare godzin i mi nie dziaĹa. Wyskakuje mi blad ze kabel ethernet nie jest padlaczony, a jest.
A w ogole ja to wale, jutro przyjdzie kolega po studiach i mi podlaczy
srebrny wilk
Nick na CM: srebrny wilk
Wysłany: 2010-02-02, 13:39
W Microsoft office Word 2007 (mam peĹnÄ wersjÄ) gdy chcÄ coĹ napisaÄ widze komunikat "ta modyfikacja jest niedozwolona, poniewaĹź zaznaczenie jest zablokowane" Co ja mam z tym do cholery zrobiÄ!? Jak to wyĹÄ czyÄ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum