Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2010-03-08, 19:12
PamiÄta, tak samo jak 8Bita, Zefira, Jojoya&Padie i wiele innych komiksĂłw spod tabletu Ĺledzia, ktĂłrego miaĹem przyjemnoĹÄ poznaÄ osobiĹcie i pokazac mu pare swoich prac.
A co do samego czasopisma...mam mieszane odczucia, moĹźe dlatego, Ĺźe rĂłwnolegle do CM czytaĹem juĹź CDA. Ot, takie coĹ raĹźÄ ce naiwnymi tekstami, z przedszkolnym klimatem i takimĹź poziomem wypowiedzi czytelnikĂłw ("Kangurek Kao mi sie nie podoba ma grafike gorszÄ niĹź Simcity"). Z fajnym forum (bez wazeliny, stare fora CM naprawde mi sie podobaĹy).
Okej, lubiĹem to czasopismo, ale nie znaczy to, Ĺźe wydaje mi sie, Ĺźe kiedyĹ byĹo lepiej. Guzik, to czasopismo i tak przezyĹo nad podziw dĹugo jak na taki target i poziom.
Jojoy i Padie byli zajebiĹci... ogĂłlnie przemiĹo wspominam czytanie ĹGK w szkolnej czytelni. ;) A co do CM - ja rozumiem, Ĺźe byĹo to czasopismo dla dzieci, jednak recenzje w formie opisĂłw screenĂłw nigdy mi jakoĹ szczegĂłlnie nie pasowaĹy.
Mam caĹy stos cm i pewnie bym siÄ tym podniecaĹ ale obok leĹźy 2 razy wiÄkszy stos PLAYA. CM byĹa na poczÄ tku wedĹug mnie genialna ale pod koniec jÄ caĹkowicie zjebali. Te cienkie pĹytki byĹy wedĹug mnie do dupy. NiektĂłre teksty juĹź nudziĹy swojÄ arcy nieĹmiesznoĹciÄ . No ale coĹ jednak mnie przyciÄ gaĹo do tej gazety. MoĹźe klimat? Tylko czemu oni siÄ upierali Ĺźeby zostaÄ przy grach do maks 12+ lat. Hmmm... chyba raz byĹa jedna od 16+.
Tylko czemu oni siÄ upierali Ĺźeby zostaÄ przy grach do maks 12+ lat.
Bo to byĹo czasopismo dla mĹodszych graczy?
No dobrze ale czasami mogli daÄ super gry od np. 16+ ale nie mogli bo musieli dawaÄ tylko do 12+ wiÄc za tÄ samÄ cenÄ licencji kupowali jakÄ Ĺ o wiele bardziej badziewnÄ grÄ. To od poczÄ tku skazywaĹo tÄ gazetÄ na poraĹźke.
Nick na CM: rayman-fan
Wysłany: 2010-09-28, 19:21
W sumie CM nie dorastaĹo do piÄt CDA
ale to Ĺźe dawali tylko do 12+ byĹo dla mnie zbawieniem bo nie trawiÄ "szczelanek" i "waleczek". Ale gazeta to byĹo dno. Dla mnie CM skoĹczyĹo siÄ z wejĹciem DVD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum