Dzisiaj miaĹem przyjemnoĹÄ oglÄ daÄ Slumdog - Milioner z ulicy. Tak jak siÄ tego spodziewaĹem, film byĹ bardzo dobry, idealnie pokazany syf Bombaju i to jak zmieniĹ siÄ w ciÄ gu parunastu lat z gĂłwna, na nowoczesne miasto z elementami gĂłwna.
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-10-17, 20:47
Ja sobiÄ odpuszczÄ, moja dusza historyka zostaĹa zgwaĹcona gdy na trailerze zobaczyĹem husariÄ z polskÄ flagÄ ... z dwudziestolecia miÄdzywojennego. To jest, chodzi o wyglÄ d orzeĹka.
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2012-10-18, 17:30
Drewniane aktorstwo, sĹaby realizm, wciskanie na silÄ celebrytĂłw pokroju Piotra "PapieĹźa" Adamczyka, efekty specjalne na poziomie gry z 2006 roku... i tak dalej, i tak dalej.
A tak w ogĂłle Disney robi nowÄ animacjÄ. O bohaterze gry komputerowej. Jezu, jak siÄ jaram.
ByĹem na filmie. WraĹźenia? Takie same jak po Bitwie Warszawskiej, najlepsze byĹy reklamy. Obraz zostaĹ poddany fatalnej obrĂłbce - mnĂłstwo koloru róşowego i fioletowego. MusiaĹ miaĹ racjÄ - duĹźo postaci miaĹo wokóŠsiebie zielonÄ poĹwiatÄ. JuĹź na samym poczÄ tku filmu zresztÄ byĹo widaÄ róşnicÄ w oĹwietleniu bohatera jak i odcisk na Ĺniegu obok miejsca postawienia stopy. Gra aktorska? PominÄ milczeniem. Efekty specjalne niczym w ubiegĹym wieku. Jak juĹź Raja wspominaĹ, wpadka z flagÄ a takĹźe z datÄ - ogĂłlnoĹwiatowy tytuĹ filmu jak i scena bitwy mĂłwiÄ o 11 WrzeĹnia 1683 a w rzeczywistoĹci bitwÄ stoczono dzieĹ później. W filmie pojawiĹo siÄ takĹźe stwierdzenie, Ĺźe Turcy przybyli z 300 tys. armiÄ a wg Wikipedii w bitwie braĹo udziaĹ ≈ 138 tys. ĹźoĹnierzy. Polskie kino przebiĹo dno i spada jeszcze niĹźej.
Co do nowej animacji Disneya - ciekawie siÄ zapowiada mam nadziejÄ, Ĺźe siÄ nie zawiodÄ :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum