Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-12-15, 22:02
DuĹźo ludzi sobie nakleja, wiÄc pewnie nie ma z tym problemu. Ja teĹź mam jednÄ naklejkÄ na gitarze - wlepÄ NACOMITO xD Ale planujÄ jej nigdy nie ĹciÄ gaÄ.
Kutwa, co do strun, to mi gitara siÄ ostatnio rozstrajaĹa bardzo mocno, wiÄc postanowiĹem kupiÄ nowe struny. Poza tym jakiĹ czas temu wpadĹem na pomysĹ zmienienia strun na grubsze, bo kutwa, kto gra na dziewiÄ tkach, suko proszÄ. No i dziesiÄ tki... Kurna, czujÄ siÄ jakbym graĹ na nowej gitarze. Nie podciÄ gajÄ siÄ tak Ĺatwo, wiÄc dĹşwiÄk jest czystszy, co plus. Zobaczymy czy po kilku miesiÄ cach nie stwierdzÄ, Ĺźe sÄ jeszcze za miÄkkie - wtedy wymieniÄ sobie na 11 i teĹź bÄdzie fajnie. ChciaĹem sobie wyregulowaÄ menzurÄ (bo ponoÄ przy zmianie gruboĹci strun siÄ powinno), ale coĹ nie wyszĹo - krÄciĹem tymi Ĺrubami, co na tym obrazku widaÄ z samej lewej http://mensinger.shoper.p...80f55110964.jpg , ale nie zmieniaĹo siÄ zupeĹnie nic, wiÄc czuj, nie wiem o co chodzi :(
EDIT:
Nawet jakiĹ filmik znalazĹem, na ktĂłrym koleĹ reguluje menzurÄ, i co? I krÄci tymi samymi Ĺrubkami, co ja, wiÄc juĹź podwĂłjnie bez sensu. http://www.youtube.com/watch?v=nWDUoBKnTM4
Forumowicze halp
Dzisiaj gdy pogrywaĹem sobie na elektryku "Walk" Pantery jebĹa mi struna e. GitarÄ mam od niedawna, a na strunach nie znam siÄ kompletnie, wiÄc tu moje pytanie - jakie struny do elektryka najlepiej kupiÄ, jeĹli jest siÄ poczÄ tkujÄ cym i jakiej firmy? Najlepiej, Ĺźeby koszt nie wyniĂłsĹ wiÄcej jak 40 zĹ
Moja pielÄgnacja wiosĹa ogranicza siÄ do wyczyszczenia go dokĹadnie z kurzu, ew. dokrÄcenia gniazda i wymiany strun. 9 sÄ Ĺwietne do D# (lub jak kto woli Eb). Na D to juĹź flaki, jak to ujÄ Ĺ Wielo. Idealne do Stratocastera i spokojnej gry, takie jest moje zdanie.
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2012-12-22, 22:38
A, to wielowi o strojenie chodziĹo x D MyĹlaĹem, Ĺźe o struny.
Wielokropek napisał/a:
Nawet nie czyszczÄ swojego wiosĹa.
WeĹş, jak wziÄ Ĺem do rÄki twojÄ gitarÄ, poczuĹem ten brud na strunach, to musiaĹem siÄ aĹź umyÄ caĹy :/ Ale to nie tyle czyszczenie, co w ogĂłle granie na nim chociaĹź raz na 2-3 dni i wymienianie strun czÄĹciej niĹź raz na 2 lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum