| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
The sims 1 2 3
Autor Wiadomość
srebrny wilk 

Nick na CM: srebrny wilk
Wysłany: 2009-01-27, 11:09   The sims 1 2 3

Nie widze takiego tematu wiec... Moze powinnam kupic sobie okulary.
No ale w empiku.com mozna kupić the sims 3.
Ico kupicie/

to tylko głupi post...

Wielokropek 
Glamrocker

Nick na CM: ...
Wysłany: 2009-01-27, 15:47   

Zacofana jesteś, co? Przedsprzedarz jest, sam się zdźiwiłem, nic o przedsprzedarzy nie ma w CD-A...

Raymaniac 
Dupa forum
State Alchemist

Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-01-27, 15:53   

W jedynke co prawda pograłem dobry miesiąc (pożyczyłem od kuzyna megapack z wakacjami, światowym życiem i czyśtam jeszcze ;P) ale nigdy nie zrozumiem fenomenu tej gry.

xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Wysłany: 2009-01-27, 16:09   

Najpierw grałem w swiatowe życie, potem w The Sims 2. Gra badzo fajna, aczkolwiek mi jakoś się znudziła po 2 dniach.

Hawkeye 
Moderator na emeryturze
Tata Psychopata

Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-01-28, 15:01   

Jako młodzik dość długo w nią grałem. Teraz nie ciągnie mnie do niej, zwłaszcza, że łatwo można w grze popaść w rutynę. Ogólnie ten produkt to dość spore naciągactwo - liczne dodatki, które rzadko wprowadzały coś ciekawego do gry. Seria tej gry to jeden wielki i paskudny tasiemiec, czyli coś bardzo w stylu EA.

O trójce nic nie wiem, nie testowałem i raczej nie będę nawet próbował. ;)

Agiss 
Twórca logo

Nick na CM: Agiss
Wysłany: 2009-01-28, 18:35   

To jest gra w którą notorycznie nawalam w trakcie choroby ;p nie może mi się znudzić, ponapieprzałam rodzin które nawet nie zostały wymordowane, ale jest śmiesznie bo nie mogę robić imprez gdyż prawie każdy sim ma po kilku kochanków, yo. I to jest zabawa, tworzyć postaci z książek/anime/życia i je krzyżować XD

omen 
Thing That Should Not Be

Nick na CM: omen10
Wysłany: 2009-02-03, 10:36   

The Sims 2 mi się znudziło, jednakże rozważam kupno 3 :)

srebrny wilk 

Nick na CM: srebrny wilk
Wysłany: 2009-02-07, 16:01   

Ja dostałam od wujkostwa the sims 3 i no fajna jest. Nie powiem że rewelacja ale ok. Mogli dać z siebie wiecej. Ale i tak dużo ludzi to kupi.

bolger 

Nick na CM: bolger
Wysłany: 2009-02-07, 22:55   

Grałem tylko w jedynkę, więc mam parę pytań (przepraszam, ale nie mam ochoty instalować gry).
1. Jak to jest z dziećmi? Odbywa się stosunek (na ile sposobów może zostać przeprowadzony?), a potem od razu pojawia się dziecko w wózku, czy jest to bardziej skomplikowane?
2. Czy jest możliwa aborcja? Czy są depresje poporodowe?
3. Kiedy obok dzieciów pojawiają się różowe króliki (symbol alienacji)? Da się je jakoś zwalczyć? xD
4. Czy zawieranie znajomości nadal jest takie żałosne (czyt. oklepane) jak w 1 części?
5. Dlaczego Simy się kłócą? Czy mogą przeprosić?
6. Czy Simy mogą się podrywać bądź nie dać się poderwać? Czy dodano jakieś nowe wskaźniki potrzeb, np. "pożądanie", "ilość alkoholu we krwi"?
7. Czy Simy mają depresje? I czy da się je wyleczyć takimi błahostkami jak kawały?
8. Gdzieś czytałem, że przez poprawność polityczną na odwal się dodano opcję homo (dzięki czemu mamy zaręczyny, w której faceci odgrywają role kobiet ;)). Czy faceci mogą rodzić dzieci? Czy można adoptować dzieci? Czy można nimi handlować?
9. Czy można stosować przemoc?
10. Czy zostały wprowadzone używki?
11. Czy da się w jakiś sposób negować rzeczywistość? xD

Pytanie do -Srrrrebrnej Wilczycy- i reszty simomaniakĂłw :mrgreen:

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-02-07, 23:43   

To do trojki czy dwojki (rozumiem, ze do 2)?

bolger 

Nick na CM: bolger
Wysłany: 2009-02-08, 00:54   

cyckii napisał/a:

3. Wattafuk o_O Nigdy takiego czegos moje Simy nie przeszly ;p

To dobrze :-P Pamiętam z recenzji w CM, że przez spędzanie małej ilości czasu z innymi ludźmi Sim może wymyślić sobie kumpla. Ciekawe, czy ten przyjaciel ich do czegoś namawia ; - )
cyckii napisał/a:

4. A jakie bylo w 1-szej czesci, hmm... W tej mozna ogolnie pogawedzic, pogadac o zainteresowaniach, powyglupiac sie, zabawiac kogos, pograc z kims przez lan czy na konsoli itp.; tych opcji jest sporo, wiec chyba nie jest az takie oklepane.

Chodzi mi o machinalne wklepywanie przy początku konwersacji tych samych opcji, czyli o sztuczność.

cyckii napisał/a:
5. Np. jak rozmawiaja o zainteresowaniach, to cos im moze nie podpasowac i zaczna sie klocic. Kloca sie takze, jak maja zly humor, przez zle stosunki z danym Simem, albo jak drugi Sim ich naumyslnie irytuje.

Mam kolejne pytanie: jak to wygląda? Cały czas są dymki i pomrukiwania, czy pojawiają się jakieś teksty pisane?
cyckii napisał/a:
7. Aha, btw, w tej czesci sa tez Wspomnienia, podczas ktorych Sim tez moze sobie gorzko zaplakac - zalezy, jakie to beda wspomnienia. Na upartego, to moze to podchodzic pod stan depresji.

Nawet się tego nie spodziewałem. A jak to wygląda? Czy Sim może np. zapomnieć imienia kolegi z przed np. 20 lat?
cyckii napisał/a:
11. Jedynie, gdy masz dodatek The Sims 2: Anarchia.
Nie mogę się doczekać :mrgreen: Powinny się też pojawić The Sims: Subkultury. Idę wysłać maila do EA xD

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2009-02-08, 08:22   

Sprostowania co do wypowiedzi cyckii:
Ad.3. Jesli jest przez jakis czas bardzo niski poziom towarzystwa, POJAWIA SIE kroliczek, z ktorym mozna robic wszystko-bic, calowac, rozmawiac i w ogole. Gdy poziom sie podniesie, on po prostu znika. A psychiatra pojawia sie gdy mamy poziom aspiracji bardzo nisko i siedzi on w chacie przez pare sekund, podnosi poziom i se idzie.
Ad.4. Tak, jest to dalej tak oklepane. cyckii-jakbys se zrobila kiedys np. 20 kochankow, to bys zobaczyla jakie to nudne ;p
Ad.5. Przeprosic mozna tylko wtedy, gdy ma sie minusowy wskaznik przyjazni z druga osoba.
Ad.7. Wg. mnie wlasnie te zle wspomnienia to depresja, bo co jakis czas sie gosciu zaTRZYMUJE i poplakuje.
Ad.8. Tak, mozna normalnie zrobic slub dwoch facetow (kobiet pewnie tez, ale nie probowalem). Nie moga rodzic dzieci, ale moga adoptowac (nawet samotny domownik moze), jesli tylko spelniaja normy, tzn. odpowiedni stan konta.
Ad.9. Simy moga sie bic, ale tylko jak maja mocno minusowy stan przyjazni z ta druga osoba. Oprocz tego moga sie na siebie obrazac, pluc, wkurzac, rzucac balonem z woda... No i bic sie na poduszki, ale to jest przyjazne.

Cytat:
Mam kolejne pytanie: jak to wygląda? Cały czas są dymki i pomrukiwania, czy pojawiają się jakieś teksty pisane?

Dymki i pomrukiwania, nieraz sie fochaja odwracajac sie w druga strone. I krzycza czasem.

Cytat:
A jak to wygląda? Czy Sim może np. zapomnieć imienia kolegi z przed np. 20 lat?

Mozesz se wlaczyc taki pasek w trybie zycia, gdzie masz wszystkie wspomnienia spisane, na zielono dobre, na czerwono zle. No i czasem gdy sim sobie chodzi, pojawiaja sie dymki nad jego glowa zwiazane z tymi wspomnieniami. A imion innych simow sie nie zapomina, tylko poziom przyjazni spada z biegiem czasu.

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2009-02-08, 10:48   

Musial napisał/a:
Ad.9. Simy moga sie bic, ale tylko jak maja mocno minusowy stan przyjazni z ta druga osoba. Oprocz tego moga sie na siebie obrazac, pluc, wkurzac, rzucac balonem z woda...

Bic? Masz na mysli te zalosne popchniecia i strzal z liscia? ;p Bo innego bicia to ja tam nie zauwazylam. A ten balon z woda, to masz na mysli chlusniecie ze szklanki? Bo jak nie, to nie widzialam takiej opcji
[/quote]
No to zrob sobie z kims kontakt -50 stalego to zauwazysz inne bicie ;p A rzut balonem jest od Na studiach ;) Taki psikus, jak w przyjaciela to polepszy stosunki, a jak nie to nie.

musialmati 
"Coś Wiem" Winner
Obronca moralnosci

Wysłany: 2009-02-08, 11:06   

Przeciez to przemoc!
A bicie sie to jest 'atakuj' albo 'walcz'... Nie pamietam, gralem w to ostatnio ponad rok temu ;p Ale walka byla na pewno. Albo jak masz wlamywacza i przyjezdza policja-tez sie bija :D

xRazor 
Taki mały spamer.

Nick na CM: xRazor
Wysłany: 2009-02-08, 11:35   

Może za biedna jesteś albo mieszkasz z porządnej wiosce :p
Do mnie kilka razy się włamywali :-)

Odpowiedz do tematu