Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2009-01-27, 15:53
W jedynke co prawda pograĹem dobry miesiÄ c (poĹźyczyĹem od kuzyna megapack z wakacjami, Ĺwiatowym Ĺźyciem i czyĹtam jeszcze ;P) ale nigdy nie zrozumiem fenomenu tej gry.
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-01-28, 15:01
Jako mĹodzik doĹÄ dĹugo w niÄ graĹem. Teraz nie ciÄ gnie mnie do niej, zwĹaszcza, Ĺźe Ĺatwo moĹźna w grze popaĹÄ w rutynÄ. OgĂłlnie ten produkt to doĹÄ spore naciÄ gactwo - liczne dodatki, ktĂłre rzadko wprowadzaĹy coĹ ciekawego do gry. Seria tej gry to jeden wielki i paskudny tasiemiec, czyli coĹ bardzo w stylu EA.
O trĂłjce nic nie wiem, nie testowaĹem i raczej nie bÄdÄ nawet prĂłbowaĹ. ;)
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
To jest gra w ktĂłrÄ notorycznie nawalam w trakcie choroby ;p nie moĹźe mi siÄ znudziÄ, ponapieprzaĹam rodzin ktĂłre nawet nie zostaĹy wymordowane, ale jest Ĺmiesznie bo nie mogÄ robiÄ imprez gdyĹź prawie kaĹźdy sim ma po kilku kochankĂłw, yo. I to jest zabawa, tworzyÄ postaci z ksiÄ Ĺźek/anime/Ĺźycia i je krzyĹźowaÄ XD
GraĹem tylko w jedynkÄ, wiÄc mam parÄ pytaĹ (przepraszam, ale nie mam ochoty instalowaÄ gry).
1. Jak to jest z dzieÄmi? Odbywa siÄ stosunek (na ile sposobĂłw moĹźe zostaÄ przeprowadzony?), a potem od razu pojawia siÄ dziecko w wĂłzku, czy jest to bardziej skomplikowane?
2. Czy jest moĹźliwa aborcja? Czy sÄ depresje poporodowe?
3. Kiedy obok dzieciĂłw pojawiajÄ siÄ róşowe krĂłliki (symbol alienacji)? Da siÄ je jakoĹ zwalczyÄ? xD
4. Czy zawieranie znajomoĹci nadal jest takie ĹźaĹosne (czyt. oklepane) jak w 1 czÄĹci?
5. Dlaczego Simy siÄ kĹĂłcÄ ? Czy mogÄ przeprosiÄ?
6. Czy Simy mogÄ siÄ podrywaÄ bÄ dĹş nie daÄ siÄ poderwaÄ? Czy dodano jakieĹ nowe wskaĹşniki potrzeb, np. "poĹźÄ danie", "iloĹÄ alkoholu we krwi"?
7. Czy Simy majÄ depresje? I czy da siÄ je wyleczyÄ takimi bĹahostkami jak kawaĹy?
8. GdzieĹ czytaĹem, Ĺźe przez poprawnoĹÄ politycznÄ na odwal siÄ dodano opcjÄ homo (dziÄki czemu mamy zarÄczyny, w ktĂłrej faceci odgrywajÄ role kobiet ;)). Czy faceci mogÄ rodziÄ dzieci? Czy moĹźna adoptowaÄ dzieci? Czy moĹźna nimi handlowaÄ?
9. Czy moĹźna stosowaÄ przemoc?
10. Czy zostaĹy wprowadzone uĹźywki?
11. Czy da siÄ w jakiĹ sposĂłb negowaÄ rzeczywistoĹÄ? xD
Pytanie do -Srrrrebrnej Wilczycy- i reszty simomaniakĂłw :mrgreen:
3. Wattafuk o_O Nigdy takiego czegos moje Simy nie przeszly ;p
To dobrze :-P PamiÄtam z recenzji w CM, Ĺźe przez spÄdzanie maĹej iloĹci czasu z innymi ludĹşmi Sim moĹźe wymyĹliÄ sobie kumpla. Ciekawe, czy ten przyjaciel ich do czegoĹ namawia ; - )
cyckii napisał/a:
4. A jakie bylo w 1-szej czesci, hmm... W tej mozna ogolnie pogawedzic, pogadac o zainteresowaniach, powyglupiac sie, zabawiac kogos, pograc z kims przez lan czy na konsoli itp.; tych opcji jest sporo, wiec chyba nie jest az takie oklepane.
Chodzi mi o machinalne wklepywanie przy poczÄ tku konwersacji tych samych opcji, czyli o sztucznoĹÄ.
cyckii napisał/a:
5. Np. jak rozmawiaja o zainteresowaniach, to cos im moze nie podpasowac i zaczna sie klocic. Kloca sie takze, jak maja zly humor, przez zle stosunki z danym Simem, albo jak drugi Sim ich naumyslnie irytuje.
Mam kolejne pytanie: jak to wyglÄ da? CaĹy czas sÄ dymki i pomrukiwania, czy pojawiajÄ siÄ jakieĹ teksty pisane?
cyckii napisał/a:
7. Aha, btw, w tej czesci sa tez Wspomnienia, podczas ktorych Sim tez moze sobie gorzko zaplakac - zalezy, jakie to beda wspomnienia. Na upartego, to moze to podchodzic pod stan depresji.
Nawet siÄ tego nie spodziewaĹem. A jak to wyglÄ da? Czy Sim moĹźe np. zapomnieÄ imienia kolegi z przed np. 20 lat?
cyckii napisał/a:
11. Jedynie, gdy masz dodatek The Sims 2: Anarchia.
Nie mogÄ siÄ doczekaÄ :mrgreen: Powinny siÄ teĹź pojawiÄ The Sims: Subkultury. IdÄ wysĹaÄ maila do EA xD
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-02-08, 08:22
Sprostowania co do wypowiedzi cyckii:
Ad.3. Jesli jest przez jakis czas bardzo niski poziom towarzystwa, POJAWIA SIE kroliczek, z ktorym mozna robic wszystko-bic, calowac, rozmawiac i w ogole. Gdy poziom sie podniesie, on po prostu znika. A psychiatra pojawia sie gdy mamy poziom aspiracji bardzo nisko i siedzi on w chacie przez pare sekund, podnosi poziom i se idzie.
Ad.4. Tak, jest to dalej tak oklepane. cyckii-jakbys se zrobila kiedys np. 20 kochankow, to bys zobaczyla jakie to nudne ;p
Ad.5. Przeprosic mozna tylko wtedy, gdy ma sie minusowy wskaznik przyjazni z druga osoba.
Ad.7. Wg. mnie wlasnie te zle wspomnienia to depresja, bo co jakis czas sie gosciu zaTRZYMUJE i poplakuje.
Ad.8. Tak, mozna normalnie zrobic slub dwoch facetow (kobiet pewnie tez, ale nie probowalem). Nie moga rodzic dzieci, ale moga adoptowac (nawet samotny domownik moze), jesli tylko spelniaja normy, tzn. odpowiedni stan konta.
Ad.9. Simy moga sie bic, ale tylko jak maja mocno minusowy stan przyjazni z ta druga osoba. Oprocz tego moga sie na siebie obrazac, pluc, wkurzac, rzucac balonem z woda... No i bic sie na poduszki, ale to jest przyjazne.
Cytat:
Mam kolejne pytanie: jak to wyglÄ da? CaĹy czas sÄ dymki i pomrukiwania, czy pojawiajÄ siÄ jakieĹ teksty pisane?
Dymki i pomrukiwania, nieraz sie fochaja odwracajac sie w druga strone. I krzycza czasem.
Cytat:
A jak to wyglÄ da? Czy Sim moĹźe np. zapomnieÄ imienia kolegi z przed np. 20 lat?
Mozesz se wlaczyc taki pasek w trybie zycia, gdzie masz wszystkie wspomnienia spisane, na zielono dobre, na czerwono zle. No i czasem gdy sim sobie chodzi, pojawiaja sie dymki nad jego glowa zwiazane z tymi wspomnieniami. A imion innych simow sie nie zapomina, tylko poziom przyjazni spada z biegiem czasu.
Wysłany: 2009-02-08, 10:48
Musial napisał/a:
Ad.9. Simy moga sie bic, ale tylko jak maja mocno minusowy stan przyjazni z ta druga osoba. Oprocz tego moga sie na siebie obrazac, pluc, wkurzac, rzucac balonem z woda...
Bic? Masz na mysli te zalosne popchniecia i strzal z liscia? ;p Bo innego bicia to ja tam nie zauwazylam. A ten balon z woda, to masz na mysli chlusniecie ze szklanki? Bo jak nie, to nie widzialam takiej opcji
[/quote]
No to zrob sobie z kims kontakt -50 stalego to zauwazysz inne bicie ;p A rzut balonem jest od Na studiach ;) Taki psikus, jak w przyjaciela to polepszy stosunki, a jak nie to nie.
Wysłany: 2009-02-08, 11:06
Przeciez to przemoc!
A bicie sie to jest 'atakuj' albo 'walcz'... Nie pamietam, gralem w to ostatnio ponad rok temu ;p Ale walka byla na pewno. Albo jak masz wlamywacza i przyjezdza policja-tez sie bija :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum