Lejdis 'n' gentlemen, pragnÄ wam zaprezentowaÄ tÄ oto zajebiaszczÄ produkcjÄ Mojang Specifications, czyli Minecraft.
Joz napisał/a:
I halo, halo witam paĹstwa aby przedstawiÄ wam absolutnie [nie przeklinaj]Ä grÄ przez przeglÄ darkÄ o nazwie "Minecraft".
No, ale co moĹźna tam robiÄ?
- BudowaÄ kryjĂłwki pod ziemiÄ aby inni ich nie zobaczyli.
- BudowaÄ sprite'y z twoich ulubionych gier na NESa.
- GraÄ w spleefa (gra polegajÄ ca na tym aby tak zniszczyÄ pole aby przeciwnik wpadĹ do wody).
- I wiele wiele innych
Uwaga, gra moĹźe nie spodobaÄ sie fanom cukierkowej grafiki w stylu Crysisa. Cóş, jest grafika 8 bitowa, trochÄ jak Mario 3D.
Minecraft ma na razie dwa tryby gry: Creative i Survival
Creative mode to bardziej sandbox. Robimy co chcemy, mamy nieskoĹczonoĹÄ kaĹźdego klocka do budowania. MoĹźna robiÄ naprawdÄ niezĹe rzeczy. WkrĂłtce ten tryb gry ma byÄ ukryty, lecz bÄdzie dalej dostÄpny za darmo. Posiada multiplayer.
Survival mode to - jak sama nazwa wskazuje - walka o przetrwanie. Za darmo jest dostÄpna wersja ostro okrojona, ale z licznikiem punktĂłw. Dla tych, ktĂłrzy kupili grÄ przed zakoĹczeniem produkcji, dostÄpna jest wersja tzw. infdev (teraz Minecraft Alpha), w ktĂłrej masz dostÄp do wszystkiego, co dotychczas stworzono. Wersja beta wchodzi po zakoĹczeniu tworzenia multiplayera dla tego trybu.
Nie sÄ dzÄ, by gra byĹa nudna, skoro ma juĹź 900000 nabywcĂłw (ta liczba stale roĹnie) z caĹego Ĺwiata i nagrodÄ Indie of the Year, a takĹźe nagrody od innych twĂłrcĂłw: Most Innovative i Best Single Player (IndieDB).
A teraz bÄdziecie buliÄ 60 zĹ, bo weszĹa beta.
Nick na CM: Raymaniac
Wysłany: 2010-12-30, 16:47
Minecraft to zajebista sprawa, odtworzenie mapy Ĺwiata z Zeldy robi wraĹźenie
_________________ Czuje muje, czarne wonsze
Pioterek
Nick na CM: Tak samo jak tu
Wysłany: 2011-03-05, 19:12
Minecraft jest fajny, pĂłki ma siÄ pomysĹy. Mi siÄ jakoĹ skoĹczyĹy, no i nie chce mi siÄ graÄ. Ale zabawa w tworzenie Ĺwiata wpisujÄ c seed jest caĹkiem ok ;]
Poruszanie siÄ po jaskini jest bardziej straszne niĹź Dead Space! ZarÄ bista gra! Jak nazbieram materiaĹy to wybuduje ZielonÄ GĂłrÄ ale pewnie mi czasu do koĹca Ĺźycia nie starczy XD
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2011-03-20, 12:47
WidziaĹem, jak kumpel w to graĹ. Ta gra coĹ tam w sobie ma. Kreatywni powinni siÄ nie nudziÄ. :) No i podobno moĹźna tworzyÄ modyfikacje w Javie?
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
heh wy naprawde uwaĹźacie Ĺźe to nudne?
Co to jest? "Mamy ciÄ"?
Klik polecam ten filmik
zobaczcie co to za nudy (Jezus ma ryj... Twarz! Odcczuwam zabuĹźenie czasoprzestrzeni
_________________ Witajcie z powrotem.
Jestem zaskoczony Ĺźe forum nadal siÄ trzyma. Gdy je opuĹciĹem jakiĹ rok temu wszystko zaczeĹo schodziÄ na psy
Nick na CM: hejo
Wysłany: 2011-05-25, 22:46
Ostatnio z nudĂłw trochÄ pograĹem. Na poczÄ tku wydaje siÄ nudne, ale potem naprawdÄ wciÄ ga. Kopanie tunelĂłw, domkĂłw itd bardzo fajne. A do szeĹciokÄ tnej grafiki da siÄ przyzwyczaiÄ, tak naprawdÄ to w grach nie grafika a pomysĹ siÄ liczy.
W Minecrafta graĹem od Beta 1.3. Mimo usilnych prĂłb nie potrafiÄ wrĂłciÄ do tej gry. MuszÄ zrobiÄ sobie dĹugÄ przerwÄ. SÄ dzÄ, Ĺźe to przez wyczerpanie pomysĹĂłw na grÄ. OgĂłlnie grÄ oceniam bardzo dobrze, powinna byÄ przedstawiana dzieciom, pobudza wyobraĹşniÄ i kreatywnoĹÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum